مجله آشپزی

کباب لقمه زعفرانی

کباب لقمه ای زعفرانی

طرز تهیه کباب لقمه ای زعفرانی

کباب لقمه ای زعفرانی یکی از انواع کباب های خوشمزه و محبوب ایرانی است که مانند کباب ماهیتابه ای ابتدا در منازل تهیه می شده است سپس به خاطر محبوبیتی که به دست آورده است در منوی رستوران ها قرار گرفته است و می توان گفت یکی از کباب های سریع می باشد که می توانید همراه با پلو یا با نان میل کنید. بهتر است از گوشت چرخ کرده گوسفندی با چربی کمتری استفاده کنید. در این دستور آشپزی ما از پودر ماهی سوخاری استفاده کردیم که یک طعم فوق العاده درست میشه که باهاش میشه هر نوع فیله ماهی را مزه دار کرد.

 

تکمیلی 

  • زمان تهیه : ۳۰ تا ۶۰ دقیقه
  • مناسب برای ۲ نفر

طرز تهیه کباب لقمه ای زعفرانی در منزل

کباب لقمه ای زعفرانی

مرحله اول طرز تهیه کباب لقمه ای زعفرانی

برای تهیه کباب لقمه خانگی ابتدا پیازها را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و رنده ریز می کنیم و محکم آب پیازها را می گیریم و در ظرفی بزرگ می ریزیم و گوشت چرخ کرده را به آن می افزاییم و کمی نمک و فلفل سیاه و سماق و آبلیموترش روی گوشت می ریزیم و خوب با هم ورز می دهیم تا پیاز و ادویه خوب به خورد گوشت برود.

مرحله دوم

سپس سبزی معطری که داریم را به گوشت اضافه می کنیم.می توانید از ریحان ، ترخون یا جعفری خشک شده یا تازه که پاک کردید و شسته ای و خرد کرده اید اضافه کنید و زعفران دم کرده را نیز روی گوشت می ریزیم و خوب مایه کباب را مجددا ورز می دهیم.

مرحله سوم

و در اخر ارد سوخاری را اضافه می کنیم و با مواد مخلوط می کنیم تا انسجام بیشتری به بافت گوشت و مایه کباب بدهد.آن وقت روی ظرف مایه کباب سلفون می کشیم و به مدت ۲۰ دقیقه در یخچال قرار می دهیم و سیخ های چوبی را ۱۰ دقیقه داخل آب ولرم می گذاریم تا در زمان کباب کردن سیخ ها نسوزند.

مرحله چهارم

سپس ظرف مایه گوشت را بیرون می آوریم و سیخ ها را از داخل آب بیرون می آوریم و مایه کباب را به سیخ ها می گیریم و در تابه ای روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا آرام داغ شود و بعد سیخ کباب ها را در روغن می چینیم و اجازه می دهیم خوب سرخ شود و بعد آن ها را بر می گردانیم تا طرف دیگر کباب ها نیز سرخ شوند.(برای اینکه مطمئن باشید کباب ها مغز پخت شده اند می توانید زمانی که همگی کباب ها را سرخ کردید در تابه بچینید و کمی آب روی آن ها بگیرید و با حرارت کم بگذارید تا خوب مغز پخت شود) سپس گوجه فرنگی ها را می شوییم و کنار تابه می چینیم تا بخارپز و سرخ شوند. در کنار این غذای لذیذ می توانید از سیب زمینی سرخ شده نیز استفاده کنید.

نکات:طرز تهیه کباب لقمه ای زعفرانی

  • سبزی معطر را می توانید هم خشک هم تازه استفاده کنید.
  • می توانید به دلخواه کمی پیازچه نیز به مواد توپک اضافه کنید.
  • صبر کنید تا سیب زمینی ها کاملا خنک شوند سپس رنده کنید.
  • اگر فرصت کافی برای استراحت مواد ندارید می توانید به مدت ۳۰ دقیقه داخل فریزر قرار دهید.
  • برای خوش رنگ شدن توپک ها می توانید کمی پودر پفک نیز به مواد پودر سوخاری اضافه کنید.
  • در ریختن نمک دقت کنید تا شور نشود.
  • به دلخواه کمی آبلیموترش نیز به مواد اضافه کنید.
  • می‌توانید به جای پودر ماهی سوخاری از گرانول سوخاری پولکی طلایی استفاده کنید.

طرز تهیه کباب لقمه

کباب لقمه یکی از پرطرفدارترین و معروفترین انواع کباب در ایران است. این کباب که در همه نقاط کشور مورد استقبال قرار می‌گیرد، معمولاً در رستوران‌ها و فست‌فودها سرو می‌شود. تهیه کباب لقمه نیز یک فرآیند نسبتاً ساده است که با استفاده از گوشت چرخ کرده و ادویه‌های گوناگون، ساخته می‌شود. در این مقاله، به طور کامل و تفصیلی روش تهیه کباب لقمه با توضیحات و مراحل مختلف بیان می‌شود.

مواد لازم برای تهیه کباب لقمه، مواد زیر مورد نیاز است:

– یک کیلوگرم گوشت چرخ کرده (گوشت چرخ کرده مرغ، گوسفند یا گوساله انتخابی شما)
– نیم کیلوگرم پیاز رنده شده
– چند حبه سیر رنده شده
– نصف قاشق چایخوری زردچوبه
– نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز
– نصف قاشق چایخوری زیره سبز
– نصف قاشق چایخوری پودر گشنیز
– نصف قاشق چایخوری نمک
– نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه

مراحل تهیه

۱. در یک ظرف مناسب، گوشت چرخ کرده را قرار داده و پیاز رنده شده، سیر رنده شده و گیاهان دارویی مختلف را به آن اضافه کنید
– می‌توانید از نصف قاشق چایخوری ادویه کباب استفاده کنید
– می‌توانید برای عطر و طعم بیشتر، به جای پیاز رنده شده، پیاز پخته و خرد شده را اضافه کنید
2. تمام مواد را با هم مخلوط کنید و دستان خود را مرطوب کنید
3. مقدار کمی از مواد را در دستان خود گرفته و به شکل لقمه‌ای فشار دهید و یکدست کنید
– سعی کنید لقمه‌ها یکسان شکل داشته باشند تا در هنگام پخت به طور یکنواخت و یکسان پخت شوند
– به طور معمول، قطر هر لقمه به اندازه حدودی ۵ سانتیمتر می‌باشد
4. در صورت تمایل، می‌توانید لقمه‌های سازمان‌یافته را در اشکالی مانند استیک چرب کنید و روی میز بگذارید تا سرد شوند
– این عمل باعث می‌شود که شکل لقمه‌ها بهتر حفظ شود و پخت آن‌ها بهتر انجام شود.

نکات کلیدی

– استفاده از گوشت تازه و ترد و عدم استفاده از گوشت خرده برداری شده از زمان‌های گذشته ضروری است تا کباب لقمه بهتری بسازید
– می‌توانید مقداری از پیاز را به صورت نیمه سرخ کنید و برای تزیین برروی کباب لقمه بچینید
– مدت زمان پخت کباب لقمه را در حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در نظر بگیرید، البته این زمان ممکن است به میزان حجم لقمه‌ها و نوع گوشت مورد استفاده بستگی داشته باشد
– حتماً قبل از پخت، کباب لقمه را در یخچال حداقل یک ساعت گذاشته تا مواد به هم متصل شوند و شکل لقمه‌ها حفظ شود.

خلاصه

کباب لقمه یکی از انواع محبوب کباب‌ها در ایران است. این کباب با استفاده از گوشت چرخ کرده، پیاز، سیر و ادویه‌های گوناگون تهیه می‌شود. مراحل تهیه شامل خرد کردن مواد، مخلوط کردن و شکل دادن لقمه‌ها می‌باشد. نکات کلیدی شامل استفاده از گوشت تازه و ترد، نیمه سرخ کردن پیاز برای تزیین و خنک کردن در یخچال قبل از پخت می‌باشد. پخت کباب لقمه حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه طول می‌کشد.

 

طرز تهیه رولت مرغ

در این مقاله، طرز تهیه رولت مرغ را با جزئیات کامل بررسی خواهیم کرد. رولت مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و متنوع است که می‌توانید در هر وعده‌ی غذایی سرو کنید. این غذا که از مواد اولیه‌ی ساده‌ای تهیه می‌شود، همچنین قابلیت تغییر و اضافه کردن بهترین خوراکی‌ها را به خود دارد.

مواد لازم

برای تهیه رولت مرغ، به مواد زیر نیاز دارید:

+ ۴ عدد سینه مرغ
+ ۲ عدد پیاز کوچک، رنده شده
+ ۳ حبه سیر، رنده شده
+ ۱ لیوان نان تست خرد شده
+ ۲ عدد تخم مرغ
+ نمک و فلفل به میزان لازم
+ روغن مایع برای سرخ کردن

مراحل تهیه رولت مرغ

گام ۱: مرغ را رنده کنید

ابتدا سینه مرغ را روی سطحی صاف قرار دهید و با چاقو یا کارخانه مرغ را رنده کنید. این کار باعث می‌شود مرغ به خوبی با سایر مواد ترکیب شود و طعم رولت بیشترین تأثیر را داشته باشد.

گام ۲: تهیه مخلوط مرغ و سایر مواد

در یک ظرف، مواد رنده شده شامل پیاز، سیر، نان تست خرد شده، تخم مرغ، نمک و فلفل را به همراه مرغ رنده شده قرار دهید. سپس با دستان خنک و تمیز، تمام مواد را همزن کنید تا یک مخلوط همگن تشکیل شود.

گام ۳: ساخت رولت‌ها

از مخلوط تهیه شده گرفته و آن را در دستان خود به‌صورت یک رولت بزرگ شکل دهید. سپس این رولت را به سایز‌های کوچکتر تقسیم کرده و به صورت رولت‌های ریز شکل می‌دهید. این مرحله را تکرار کنید تا تمام مخلوط تمام شود.

گام ۴: سرخ کردن رولت‌ها

روغن مایع را در یک ماهیتابه گرم کنید و رولت‌ها را به‌تدریج درون آن قرار دهید. آنها را به‌طور یکنواخت تا اطراف آنها سرخ شوند. هنگام سرخ کردن، مواظب باشید که رولت‌ها به همچنین برای پخت کامل درون آن کاملا سرخ شوند.

گام ۵: سرو و نکات تزیینی

پس از سرخ شدن رولت‌ها، آنها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا اضافه‌ی روغن جذب شوند. سپس آنها را در سینی سرو کنید و به همراه سبزیجات تزیین کنید. می‌توانید کندوکوبی، لیموترش و ماست را به عنوان سس‌های مختلف در کنار رولت مرغ سرو کنید.

نکات تهیه

– برای افزودن طعم به مرغ رنده شده، می‌توانید به مواد رنده کرده شده، ادویه‌های مختلف مانند زردچوبه، پودر گشنیز، فلفل دلمه و یا آویشن اضافه کنید
– از روغن مایع به‌جای روغن‌های سنتی مثل روغن مایع برای سرخ کردن استفاده کنید تا رولت‌ها کمتر چرب شوند و سلامتی بیشتری داشته باشند
– اگر دوست دارید رولت‌هایتان رنگی زیادتر داشته باشند، می‌توانید به دستمال کاغذی که روی سینی‌تان گذاشته‌اید، کمی زعفران اضافه کنید تا رولت‌ها رنگی تر شوند.

به امید سرویس دهی عالی و لذت بردن از رولت مرغ.

 

دیدگاهتان را بنویسید