مجله خردکن
طرز تهیه شامی سویا بابلی
طرز تهیه شامی سویا بابلی
شامی سویا بابلی یکی از انواع کتلت های خوشمزه و نوین ایرانی است که شباهت زیادی به کتلت گوشت یا همان شامی کباب معروف دارد. کسانی که منع مصرف گوشت قرمز دارند می توانند این شامی خوشمزه و رژیمی را تهیه کنند. با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر شامی سویا تهیه کنید. در تهیه این غذا از پروتئین سویا که دارای بافت مشابه گوشت چرخ کرده است و پنیر خامه ای استفاده میشود.
مواد لازم
-
سویا : 1 پیمانه
- سیب زمینی: ۴ عدد
- پیاز: ۱ عدد
- تخم مرغ: ۱ عدد
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد
- روغن مایع: به اندازه کافی
- آرد سوخاری : به اندازه کافی
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی
تکمیلی
- زمان تهیه : ۶۰ تا ۹۰ دقیقه
- مناسب برای ۴ نفر
طرز تهیه شامی سویا بابلی
مرحله اول طرز تهیه شامی سویا بابلی
ابتدا سویا را در کاسه ای می ریزیم و تا روی آن آب می گیریم تا به مدت ۴۵ دقیقه خیس بخورد،سپس سیب زمینی ها را می شوییم تا خاک آن شسته شود و داخل قابلمه ای قرار می دهیم و تا روی آن ها آب می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا آبپز شوند. سویا را در آبکش می ریزیم و فلفل دلمه ای را می شوییم و با رنده ریز رنده می کنیم و آب آن را کاملا می گیریم و کنار می گذاریم و پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم و حرارت را کم می کنیم تا داغ شود سپس پیاز را در روغن تفت می دهیم تا طلایی شود.
آن وقت کمی زرد چوبه روی آن می پاشیم و پیاز را تفت می دهیم و سویا را همراه فلفل دلمه ای رنده شده اضافه می کنیم و تفت می دهیم. رب گوجه را به مواد می افزاییم و نمک،فلفل سیاه به مقداری که تمایل داریم اضافه می کنیم و مواد را زیر و رو می کنیم تا ادویه به خورد تمامی مواد برود و کمی سرخ شوند و کنار می کذاریم تا خنک شود.
مرحله دوم
به سیب زمینی ها چاقو می زنیم اگر پخته بودن شعله را خاموش می کنیم و سیب زمینی ها را در آبکشی می ریزیم و روی آن ها آب سرد می گیریم و صبر می کنیم تا خنک شوند،سپس پوست آن ها را می گیریم و با رنده ریز رنده می کنیم. مقداری از سیب زمینی را بر می داریم و با کف دو دست به شکل یک دایره گرد می کنیم ،سپس ان را تخت می کنیم و مقداری از مایه سویا را روی آن می ریزیم و سیب زمینی ره مجددا جمع می کنیم تا مواد داخل آن مشخص نباشد. تمامی شامی ها را به همین سبک آماده می کنیم و در قابلمه ای کوچک با عمق زیاد روغن به حدی می ریزیم که شامی ها زمان سرخ شدن در ان شناور باشند.و روی حرارت کم می گذاریم تا به مرور زمان داغ شود.
مرحله سوم طرز تهیه شامی سویا بابلی
تخم مرغ را در کاسه ای می شکنیم و با قاشق آن را هم می زنیم و آرد سوخاری را در بشقابی می ریزیم و زمانی که روغن داغ شد شامی های آماده شده را ابتدا در کاسه حاوی تخم مرغ می زنیم تا کاملا آغشته به آن شود و سپس در آرد سوخاری می غلتانیم و داخل روغن داغ قرار می دهیم و حرارت را همچنان کم نگه می داریم تا شامی ها هم به طور کامل مغز پخت شوند و هم سرخ شوند. شامی های سرخ شده را در بشقابی می چینیم و با گوجه فرنگی و خیار شور تزئین کنید و با نان سرو کنید.نوش جان
طرز تهیه شامی سویا بابلی
– در ابتدا، تمام مواد لازم برای تهیه شامی سویا بابلی را مجموعه کنید
– فرآیند تهیه این غذا احتیاج به مراحل پی در پی دارد، لذا توجه داشته باشید که تمام مواد را در دسترس داشته باشید
– قبل از شروع به آشپزی، مطمئن شوید که دستگاه برقی و ابزارهای مورد نیاز برای پخت و پز در دسترس شما قرار دارد.
مرحله اول: طبخ سویا
۱. در دستگاه قابلمه، آب را به جوش آورده و یک بسته سویا را درون آن بریزید
2. همراه با سویا، یک قاشق نمک هم اضافه کنید
3. آب را روی حرارت شدید قرار داده و سویا را حدود ۱۵ دقیقه بجوش آورید
4. پس از گذشت زمان لازم، سویا را از آب به راحتی جدا کرده و آن را در کنار قابلمه رها کنید.
مرحله دوم: تهیه خورشت سویا
۱. دو قاشق روغن مایع را در قابلمه متوسطه سایزی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید
2. هویج و سیب زمینی را به صورت مکعبی خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید
3. به مدت چند دقیقه، مواد را تفت دهید تا رنگ طلائی به خود بگیرند
4. نخودفرنگی و نمک به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید
5. به مدت ۲ دقیقه، آبگوشت و پودر زعفران را هم اضافه کنید و دست به مواد بزنید
6. حالا، سویا طبخ شده را به خورشت اضافه کرده و آن را به مدت چند دقیقه بپزید.
مرحله سوم: جوشاندن سویا بابلی
۱. برای طبخ سویا بابلی، آب مورد نیاز را به قابلمه اضافه کنید
2. در همان قابلمه، شیره عسل، نمک و آبلیمو را هم اضافه کنید
3. مواد را تا جوش آمدن آب هم بزنید
4. حالا، آب سویا بابلی را به مایه خورشتی اضافه کرده و بگذارید مواد در کنار هم جا بیفتند
5. تا زمانی که سویا بابلی به حالت آبکی درآید و مایه خوشمزه ای بسازد، غذای خود را روی حرارت کم بگذارید.
مرحله نهایی: طعم دهی و آماده سازی برای سرو
۱. قبل از مرحله نهایی، یک لیوان آب را در قابلمه به جوش آورده و سپس آب را به غذای خود اضافه کنید
2. به غذا ادویه های مورد نظر خود (مثلاً زیره سبز و زردچوبه) را اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید
3. حالا، برگ های نعناع تازه را کوچک کنید و به خورشت اضافه کنید
4. غذا را برای مدتی روی حرارت پائین بگذارید تا خوب بجوشد و مزه ای مطلوب به خود بگیرد
5. بعد از آماده شدن، شامی سویا بابلی را در ظروف مناسب بریزید و برای سرو آماده کنید.
نکات تازهای برای طبخ بهتر
– در هنگام تهیه شامی سویا بابلی، از ادویه های خوراکی اضافی استفاده کنید تا به غذای خود طعم خاص و خوشمزه تری ببخشید. میتوانید از فلفل سیاه، زنجبیل و دارچین استفاده کنید
– در صورت تمایل، میتوانید کمی اسفناج نیز به خورشت اضافه کنید تا تنوع بیشتری به غذای خود ببخشید
– هنگام سرو شامی سویا بابلی، میتوانید آن را همراه با برنج سپید و سبزیجات تازه سرو کنید
– این غذا میتواند به عنوان یک وعده شام کامل استفاده شود و با سبزیجات و یا سالاد سرو گردد.با تهیه شامی سویا بابلی در خانه، میتوانید لذت سفر به کشور آذربایجان را در خانه تجربه کنید. این غذا با مزه خاص و عطر ایرانی، قطعاً به یادماندنی خواهد بود. امیدواریم که این دستور طبخ با استفاده از روش های مشخص، به شما کمک کند تا بتوانید به راحتی و با نتیجهای عالی، شامی سویا بابلی را در خانه خود پخته و لذت ببرید.