فطایر اسفناج یک غذای عربی معطر و خوشمزه است که اصالت آن به لبنان برمیگردد. غذاهای لبنانی غداهایی معطر، آسان و لذیذ هستند که در جهان بسیار شهرت دارند. عموما طعم این غذاها به ذائقه ایرانیها نزدیک است و طرفدارهای زیادی هم دارد. یکی از مشهورترین و در عین حال خوشمزهترین این غذاها، فطایر است. این غذا را میتوان با گوشت یا به صورت کاملا گیاهی درست کرد. علاوه بر این، فطایر اسفناج لبنانی را به عنوان غدای اصلی یا پیش غذا هم میتوانید سرو کنید.
این غذا خوشمزه را میتوانید در مهمانیها یا سفره افطار به عنوان فینگرفود یا اسنک هم سرو کرده و از طعم لذیذ آن لذت ببرید. چرا که هر ذائقهای عاشق طعم آن خواهد شد.
مواد لازم
- خمیر پیراشکی : ۱ بسته
- اسفناج تازه: ۵۰۰ گرم
- پیاز: یک عدد
- گوجهفرنگی: یک عدد
- روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
- آب لیموترش: یکچهارم پیمانه
- سماق: دو قاشق غذاخوری
- نمک: نصف قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
تکمیلی
- زمان تهیه : ۳۰ دقیقه
- مناسب برای ۴ نفر
طرز تهیه فطایر اسفناج لبنانی در فر
مرحله اول
خمیر پیراشکی را با پودر آماده خمیر پیراشکی آماده کنید و فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و بگذارید گرم شود.
مرحله دوم
اسفناجهای تازه را بشویید و خرد کنید. سپس کمی نمک به آن اضافه کنید و برای ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا خشک شوند.پیاز و گوجهفرنگی را نیز ریز خرد کنید. در ظرفی روغن زیتون، آب لیمو، فلفل سیاه و سماق را به اسفناج اضافه کنید. مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
مرحله سوم
روی سینی یا سطحی که میخواهید فطایر را آماده کنید، آرد بپاشد. تکهای خمیر بردارید و آن را با وردنه پهن کنید. با لبه لیوان یا قالب شیرینیپزی تکه خمیرهایی دایرهای شکل برش دهید. یک قاشق غذاخوری از مواد را وسط هر قطعه بگذارید. دو لبه پایینی خمیر را به هم و لبه بالایی را به لبههای پایینی بچسبانید تا شکل مثلث شود.
مرحله چهارم
سپس سینی فر را بردارید و کف آن را با روغن مایع چرب کنید. فطایر را در سینی فر بچینید و به مدت ۱۵ دقیقه در فر بگذارید تا خوب پخته و رنگ خمیر آنها طلایی شود. سپس از فر خارج کنید و با سس رنچ یاسس خردل سرو کنید. نوش جان!
چند نکته
- اگر اسفناج شما یخ زده است از قبل آن ها را بیرون یخچال بگذارید تا یخ وا برود. آب اضافه اسفناج را هم بگیرید.
- میتوانید از «هفت ادویه عربی» به عنوان چاشنی به میزان دلخواه در این غذا استفاده کنید. این ادویه ترکیبی از دارچین، هل، فلفل سیاه و میخک است. مقدار مصرف این چاشنی هم به دائقه شما بستگی دارد.
- برای طلایی شدن سطح فطایر اسفناج، قبل از اینکه در فر بگذارید روی آنها زرده تخم مرغ بمالید.