فهرست مطالب
طرز تهیه چرتمه پلو سمنانی
چرتمه پلو یکی از غذاهای سنتی سمنانی می باشد که فوق العاده ساده و مقوی می باشد. استان سمنان یکی از استان های بزرگ ایران می باشد که بسیار پهناور است و از تنوع غذایی بالایی برخودار است. چرتمه پلو یکی از این غذاهای لذیذ است و با جگر و دنبه تهیه می شود و در کنار پلو و یا با نان نیز سرو می شود.
این خورشت امروزه بسیار کم تهیه می شود و رو به فراموشی می باشد و بهتر است با تهیه غذاهای اصیل ایرانی آن ها را ماندگار کنیم و بگذاریم فرهنگ غذایی ما ایرانی ها به شهرت برسد. این چرتمه پلو با جگر سیاه تهیه می شود.
مواد لازم
- جگر گوسفندی: ۴۰۰ گرم
- دنبه: ۱۰۰ گرم
- پیاز بزرگ: ۱عدد
- سیر: ۵ حبه
- ماست: ۱ پیمانه
- فلفل کبابی: ۴ عدد
- قارچ: ۵ عدد
- برنج: ۲ پیمانه
- زعفران: به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : ۳۰ تا ۶۰ دقیقه
- مناسب برای ۴ نفر
طرز تهیه چرتمه پلو سمنانی
مرحله اول طرز تهیه چرتمه پلو سمنانی
ابتدا جگر گوسفندی را بشورید و خرد کنید. دنبه را نیز به صورت خیلی ریز خرد کنید و کنار بگذارید. برنج را چندین بار شسته و با کمی نمک خیس کنید و برای ۱ ساعت کنار گذاشته تا خیس خورد. زعفران را نیز بسابید و با مقداری یخ دم گذاشته تا خوش رنگ شود.
مرحله دوم
پیاز را پوست بگیرید و بشورید و به صورت خلالی ریز خرد کنید. داخل تابه کمی روغن ریخته و پیاز را به همراه کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک شود. در ادامه جگر و دنبه خرد شده را به پیاز اضافه کنید و مواد را خوب تفت دهید تا جگر کاملا سرخ شود.
مرحله سوم
فلفل های کبابی را بشورید و ریز خرد کنید و به همراه قارچ های اسلایس شده به جگر اضافه کنید و کمی فلفل سیاه و نمک بزنید و مواد را برای ۵ دقیقه خوب هم بزنید تا مزه ها به خورد هم بروند و جگر نرم و پخته شود.
مرحله چهارم
بعد از گذشت ۵ دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید و با گوشتکوب دستی خوب بزنید تا له شود. در همی حین باید ماست را داخل یک کاسه ریخته و سیر ها را پوست بگیرید و پوره کنید و به ماست اضافه کنید. در ادامه مخلوط ماست و سیر را به جگر اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. در ادامه برنج را روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیاید و نرم شود. سپس آبکش کنید و کف برنج کمی روغن و زعفران بریزید و پلو را دم بگذارید و زمانی که برنج زعفرانی دم کشیده با جگر سرو کنید. نوش
نکات طرز تهیه چرتمه پلو سمنانی:
- در بعضی از رسپی مخلوط تهیه شده را در بین برنج ریخته و با آن دم می گذارند.
- افزودن قارچ دلخواه است و می توانید حذف کنید.
- در کنار این غذای خوشمزه چند قاچ لیمو تازه و سبزی خوردن سرو کنید.
آشپزی سریع و آسان با خردکن برسادیس :
خردکن برسادیس یکی از محبوبترین و قدرتمندترین خردکنهای خانگی با سطح بینالمللی است. این خردکن با موتور گیربکسی چرخان میتواند گوشتهای نیمهسنگین را به آسانی خرد و میکس کند و همچنین انواع مواد سفت و نرم، داغ و سرد را کاملا خردکند .
خردکن برسادیس در دو سال اخیر به یکی از پرفروشترین و محبوبترین خردکنهای ایران تبدیل شده است
از قابلیت های مهم خردکن برسادیس میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
- خرد کردن انواع سبزیجات و صیفی جات
- چرخ کردن گوشت و مرغ
- میکس غذاهای داغ مثل حلیم
- میکس غذاهای سرد مثل الویه
- درست کردن رب گوجه
- درست کردن انواع آبمیوه مثل شیر موز ، آب طالبی ، آب هندوانه ، آب انار و …
- خرد کردن یخ برای آبمیوه و بستنی
- آسیاب کردن انواع خشکبار مثل گردو ، پسته ، بادام و …
همچنین خدماتی که توسط برند برسادیس ارائه میشود بسیار مناسب و حائز اهمیت میباشد:
- گارانتی ۱۸ ماهه بدون هیچ قید و شرطی
- امکان پرداخت کامل وجه درب منزل
- ارسال رایگان به سراسر ایران
- ۱۰ سال خدمات پس از فروش