مجله خردکن
طرز تهیه سوپ جو سفید
طرز تهیه سوپ جو سفید
سوپ جو سفید یکی از انواع سوپ های مجلسی و پر طرفدار ایرانی است که از سوپ های رستورانی هم محسوب می شود. این سوپ در کنار سوپ های معروفی مثل سوپ شیر و سوپ جو قرمز بیشتر در مجالس و مهمانی ها سرو می شود. با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۲ نفر سوپ جو سفید تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری سوپ جو سفید تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم
- جو پرک: یک لیوان
- پیاز: ۱ عدد
- شیر: ۱ لیوان
- هویج: ۱ عدد
- سینه مرغ: ۱۰۰ گرم
- خامه: در صورت تمایل
- آرد: ۲ قاشق غذاخوری
- کره: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : ۳۰ دقیقه
- مناسب برای ۲ نفر
طرز تهیه سوپ جو سفید
مرحله اول طرز تهیه سوپ جو سفید
ابتدا جوپرک را در قابلمه ای میریزیم سپس ۴ لیوان آب روی آن میریزیم و روی حرارت زیاد میگذاریم تا هر چه زود تر بجوش بیاید. میتوانید از جو نیز استفاده کنید،فقط توجه داشته باشید که جو را باید از شب قبل در کاسه ای از آب بگذارید خوب خیس بخورد و ۲ الی۳ مرتبه آب آن را عوض کنید و هنگام پخت نیز زمان بسیار بیشتری از جوپرک نیاز دارد تا بپزد. سینه مرغ را در قابلمه ای قرار میدهیم و تا روی آن آب میریزیم و کمی نمک، فلفل، زردچوبه به آن اضافه میکنیم و روی حرارت متوسط میگذاریم خوب پخته شود. پیاز را پوست میگیریم و میشوییم و از وسط نصف میکنیم و روی تخته نگینی خرد میکنیم و مقدار کمی از آن را داخل قابلمه ای که سینه مرغ در حال پخت است میریزیم و باقی آن را در قابلمه ای که جوپرک در آن میپزد میریزیم و خوب هم میزنیم.
مرحله دوم
این موضوع خیلی اهمیت دارد که شما شیر (خامه) را ۱۵دقیقه قبل از اینکه بخواهید به مواد اضافه کنید از یخچال خارج کرده باشید و با دمای محیط سازگار شده باشد تا زمانیکه به مواد اضافه میکنیم اصطلاحا نبرد. در شیر داغ کن کره را میریزیم و روی حرارت کم قرار میدهیم و تامل میکنیم تا آب شود سپس آرد را مرحله به مرحله اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا کاملا با آرد یکی شود و رنگ آن کرمی شود،بعد شیر را کم کم به آن می افزاییم و خوب مخلوط میکنیم تا سس یکدستی شود بعد به مواد سوپ اضافه میکنیم و هم میزنیم و صبر میکنیم تا سوپ خوب بپزد. اگر کالری سوپ برایتان حائز اهمیت نیست میتوانید مقداری از سوپ را در کاسه ای بریزید و کمی خامه به آن اضافه کنید و با قاشق هم بزنید و بعد از ۵ دقیقه سرو کنید.
چند نکته
- میتوانید قبل از اینکه زیر قابلمه سوپ را خاموش کنید برای زیبایی رنگ سوپ کمی جعفری خرد شده نیز داخل آن بریزید تا ۵ دقیقه جوش بخورد.
- برای اینکه سوپ سریعتر آماده شود، میتوانید از زودپز استفاده کنید.
- استفاده از آب قلم در این سوپ یک گزینه مغذی می باشد.
طرز تهیه سوپ جو سفید
سوپ جو سفید یکی از غذاهایی است که به دلیل سادگی طرز تهیه و طعم لذیذ خود، محبوبیت فراوانی بین افراد دارد. در این مقاله، طریقهای ساده و موثر برای تهیه سوپ جو سفید را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم
برای تهیه سوپ جو سفید، به مواد زیر نیاز دارید:
+ یک پیمانه جو سفید
+ دو پیمانه آب
+ نمک و فلفل به میزان لازم
+ مقداری کره یا روغن
مراح طرز تهیه سوپ جو سفید
۱. ابتدا جو سفید را در آب شسته و در یک قابلمه بریزید
2. آب را به جو سفید اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت بگذارید
3. حرارت را به میزان متوسط تنظیم کنید و تا زمانی که جو سفید پخته شود، آن را بپزید. (تقریباً ۳۰ دقیقه)
4. هنگامی که جو سفید پخته شد، نمک و فلفل را به مقدار لازم به آن اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید
5. در نهایت، بر روی سوپ جو سفید کره یا روغن ریخته و میتوانید از آن لذت ببرید.
نکات تکمیلی
– میتوانید سوپ جو سفید را با افزودن سبزیجات دلخواه متنوعتر کنید
– لازم به ذکر است که این سوپ میتواند به عنوان دستهغذای اصلی یا غذاهایی از قبیل سالاد و نون تست استفاده شود.
برتریهای سوپ جو سفید
– آمادهسازی سریع و آسان
– طعم لذیذ و متفاوت
– ارزش غذایی بالا
– مناسب برای مصرف در فصل سرما
نتیجهگیری
سوپ جو سفید یکی از غذاهای ساده و مغذی است که با طرز تهیه آسان خود میتواند انتخابی مناسب برای هر دسته افراد باشد. با تهیه و استفاده از این سوپ، میتوانید نیازهای غذایی خود را در فصل سرما به خوبی تامین کنید. حتماً سعی کنید این سوپ را به سبد غذایی خانواده خود اضافه کنید و لذت یک وعده غذای گرم و لذیذ را بچشید.